MTB

LVM MTB un Gravel Velomaratona sezonas starts svētdien ar klasiku Cēsis

Šo svētdien ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai startēs 2024. gada Latvijas valsts mežu (LVM) MTB un Gravel Velomaratona sezona. Pirmo posmu klātienē apmeklēs arī Latvijas “karstākais” riteņbraucējs Toms Skujiņš. Pieteikšanās nozīmīgajam notikumam turpinās mājaslapā www.velo.lv. Foto: Agnis Melderis.

Cēsis – Valmiera ir viena no senākajām riteņbraukšanas klasikā ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Jau 21 gada garumā šis posms iekļauts katrā no sezonām. Ņemot vērā agro pavasari, organizatoriem bija iespēja ļoti laicīgi strādāt pie distancēm. Sarūpēti vairāki jauninājumi, ko varēs novērtēt visu distanču braucēji.

Masveidīgā no distancēm arī šogad būs “Lielbāta MTB” brauciens, kas startēs pulksten 12:00. Interesanti, ka šajā braucienā distances sākums vedīs pa Cēsu pilsētas apli, ļaujot braucējiem izbaudīt pilsētas skaistākās un kāpumiem bagātākās vietas. Lai tas būtu vēl interesantāk, dalībniekus pilsētas aplī sagaida starpfinišs, kura uzvarētājs tiks pie vērtīgām atbalstītāju sarūpētām balvām. Tālākais ceļš uz Valmieru vedīs pamatā gar Gauju pa vēsturisko maršrutu, tostarp šķērsojot Rāmnieku tiltu pār Gauju.

“Toyota” Gravel distance, kuras garums sasniegs 80,2  kilometri, izveidota pa grants, asfalta un meža ceļiem, kā arī nelielu pļavas posmu. Sacensību distance ir perfekti piemērota tam, lai par to brauktu ar Gravel velosipēdu, kas Latvijā paliek arvien populārāki. Šajā distancē tiks noteikts “Merrild” aktīvākais braucējs pēc izveidotas punktu sistēmas, kur pie punktiem tiks seši labākie braucēji. Interesanti, ka īpaši apbalvoti tiks ātrākais valmierietis un ātrākais cēsinieks. Šim braucienam starts gaidāms pulksten 13:00.

Tiem braukt gribētājiem, kuri neplāno steigties un kuriem rezultāts nav primārs, lieliski piemērots būs 33 kilometru garais “Mammadaba” veselības brauciens, kur izbraukšana uz starta vietu notiks pulksten 12:30. Pats starts gaidāms 15 minūtes vēlāk.

Tikmēr pulksten 10:00 Cēsīs startēs “Maxima” bērnu braucieni, kuros mazos pedāļu minējus iedvesmot gatavs izcilu sezonu aizvadošais Toms Skujiņš.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044