Belohvoščiks izcīna 20. vietu “Liberazione” velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza. Foto: Lietuvas Riteņbraukšanas federācija.

“Gran Premio della Liberazione” norisinājās jau 79. reizi. Šogad velobraucienā startēja tikai sportisti līdz 23 gadu vecumam. Viņu vidū arī divi Latvijas velosportisti – Kristiāns Belohvoščiks un Renāts Štāls. Kristiāns “Monaco” sastāvā regulāri startē U23 kategorijas velobraucienos Itālijā, bet Renātam šī bija debija “Onec” komandā, kas ir viena no Itālijas klubu komandām ar ļoti autoratīvu un prasīgu treneri pie vienības stūres.

Dalībnieki veica 138 kilometru garu Distanci, kas bija sadalīta 22 apļos ar trim nelieliem kāpumiem katrā no tiem. No mūsu vīriem par augstu vietu šajā reizē cīnījās Kristiāns Belohvoščiks, kurš ilgu laiku atradās vadošo braucēju pulkā. Beigu daļā izšķirošajā atrāvienā gan rīdzinieks nebija.

Uzvaru no sešu braucēju lielas līderu grupas izcīnīja “Biesse Carrea” komandas itāļu braucējs Dāvids Donnati, kurš distancē pavadīja 3 stundas 16 minūtes un 25 sekundes. Belohvoščiks finišēja grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 4 sekundes. Mūsu sportists, kurš ilgāku laiku cīnījās ar veselības likstām, ieguva 20. vietu. Renāts Štāls debijas reizē finišu nesasniedza.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044